Tidsskrift for Norsk psykologiforening har i sitt desembernummer fokus på fremstillingen av autister i film og TV. Jeg var så heldig at jeg fikk lov til å bidra til dette, og sammen med Helene Larsen og Olav Helland forteller jeg om mitt inntrykk av denne typen karakterer. Her er link til intervju, og nederst på siden finner dere egne tekster vi har skrevet om temaet. Her får også Frank Kjosås slippe til. Han spiller autistiske Christopher i teaterstykket «Den merkelege hendinga med hunden den natta» – basert på boken ved samme navn.1

I samme nummer finner vi også artikkelen En empirisk studie av autisme på film og TV, skrevet av Anders Nordahl-Hansen, Magnus Tøndevold, Roald A. Øien, og  Sue Fletcher-Watson.2

Fotnoter

  1. Jeg har ikke sett teaterstykket, men anbefaler virkelig boken.
  2. Fletcher-Watson er involvert i mye spennende ved universitetet i Edinburgh. Her er link.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here